Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 80. výročí založení Dětského domova Hodonín

26. 5. 2012

Věřte, nevěřte, ale náš dětský domov stojí na ulici Jarošova již 80 let. V letošním roce jsme se mu proto rozhodli vzdát hold a v několika dnech mu věnovat pozornost, kterou si jistě zaslouží.

Vyvrcholením našich od počátku roku probíhajících oslav byl Den otevřených dveří v pátek 18. května následovaný slavnostním sobotním odpolednem na zahradě za přítomnosti mnoha hostů a především dětí žijících v domově v předchozích letech, přičemž nejstaršímu "dítěti" bylo 62 let.

Páteční Den otevřených dveří přilákal do našeho domova mnoho vzácných hostů. Byli mezi nimi učitelé dětí ze základních i středních škol, zájmových organizací, ošetřující lékaři, se kterými se děti běžně setkávají ve zcela jiném prostředí. Mnozí z návštěvníků byli velmi překvapeni, jak dětí žijí, jak prožívají radosti i starosti, a mnohým to jistě pomohlo pochopit nelehkou situaci dětí.

Slunečné sobotní odpoledne bylo naplněno příjemnými setkáními po mnoha letech, nekonečnými vzpomínkami a také bohatým kulturním programem zajištěným našimi dětmi, ale také řadou hostů - šermířskou skupinou, taneční skupinou z Týnce a country kapelou Popojedem. Tímto našim hostům děkujeme za přispění a věříme, že se vystoupení a všechny slavnostní dny věnované oslavám 80. výročí založení domova všem líbily stejně jako nám!