Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vřesovice stanový tábor 16.8.-20.8.2020

14. 9. 2020

Náš „tábor“ se započal 16.8. v 9:00 ráno. Část z nás jela na koloběžkách a část autem. Po příjezdu do tábora jsme se ubytovali ve stanech s podsadami. Bylo to pro nás nové dobrodružství. Ve stanech s podsadami jsme ještě nespali, a tak jsme se museli nejprve naučit, jak s nimi co nejlépe hospodařit. Kdy je potřeba stan zavřít, aby nám nenavlhlo oblečení nebo naopak, kdy je potřeba nechat stan pěkně vyvětrat a ohřát sluníčkem.

Večer téhož dne jsme pak měli se strejdy a s tetami zahajovací táborák. Bylo to super, kromě špekáčku jsme měli i vařenou kukuřici.

Následující dva dny nám více méně pršelo, takže jsme si užili i toho mokrého počasí. Samozřejmě nás počasí neodradilo a do nedalekých Osvětiman jsme se vydali i za deště. V půlce týdne se počasí již zlomilo a začali jsme si užívat i slunných dnů. Vycházky byly do okolí každý den, ale ve středu jsme měli například barevné dopoledne. Namalovali jsme si na obličej různé masky a pak předváděli, co jsme zač. Ta nejlepší byla pak následně odbornou porotou ohodnocena. Ve čtvrtek jsme si užili dopoledne a odpoledne plné her, jako například „oddíl stopuje oddíl“ nebo společné tancování.

Den jsme zakončili velkým táborákem, kde jsme měli za úkol ve skupinkách zabavit tzv. publikum – strejdy, tety a nás. Bylo to moc prima. Zazpívali jsme si, zasmáli a i pantomima byla.

No co víc dodat o „Vřesovickém táboře“?

Nic jiného než, že bylo fajn a moc rádi se sem ještě vrátíme.

 

Náhledy fotografií ze složky Vřesovice